Nordisk jul og nytår med guld, glimmer og glamour

 

“Baby, it’s cold outside”…..og det betyder juletid, hygge med venner og familie og masser af levende lys i mørket…. 

Hos Festissimo har vi som altid håndplukket det fineste udvalg af pynt til juletiden, og det vil tydeligt ses, at vi på én gang står plantet i den nordiske muld og samtidig gerne overgiver os til guld og glitter i lange baner. Vores unikke udvalg af den skønneste nordisk inspirerede pynt til julebordet står side om side med en sanseeksplosion af guld og sølv, glimmer og glitter, stjerner og konfetti drys. Alt sammen kendetegnet ved først og fremmest at være stilfuldt og noget lidt ud over det sædvanlige. Og det er præcis sådan, vi synes, at december skal være: Rustik og glamourøs, hyggelig og stjernedrysset og festlig så langt øjet rækker.

Herunder har vi samlet lidt inspiration til årets julebord og pynt, og det hele finder du i vores fine julekategori.

rustik juleborddækning

Inspiration til nytårspynt og nytårsborddækning

Glæder du dig også til at gå all in på glimmer og glamour på årets sidste aften? Så viser vi her fire ultra flotte og spektakulære forslag til nytårspynten, der inkluderer alle de smukke dekorationer til lokalet og nytårsborddækningen, som du skal bruge, for at fejre et brag af en nytårsaften med stil og manér. 

Sparkly white til den flotteste nytårsfest

Dekadent nytårsaften i sort og guld

Guld og glitter på årets sidste aften

Funklende rose gold til nytår

Hvordan laver man en ballonvæg til fest?

lyserød ballon væg lav selv

For de fleste er balloner et absolut must til festen, og de er da også indbegrebet af festlighed, som ingen kan undgå at blive i godt humør af. Balloner er samtidig en helt utrolig alsidig dekoration til fest, da man kan skabe lige præcis det look og den stemning, som er helt perfekt til det festtema, som man nu har valgt. Vi ser hele tiden nye trends indenfor ballondekorationer, og som ofte er det fra USA, tendenserne kommer til os, og inspirerer os til nye højder indenfor oppytningen med balloner. Lige nu er det de smukke ballonbuer og de spektakulære ballonvægge, der trender, og hvis du også vil med på bølgen, så læs med her!

En ballonvæg er et fantastisk syn, som møder dig til alle de særlige lejligheder, som fortjener den fineste fejring. En væg kun af smukke balloner i de flotteste farvekombinationer og nuancer, hvem kan nu stå for det? Den perfekte back drop til for eksempel buffetbordet, gavebordet eller den hjemmelavede candy bar, som er et sikkert hit til barnedåben, brylluppet eller fødselsdagen. Og den mest imponerende fotobaggrund, som dine gæster vil elske at lade sig fotografere op ad. Kan du se det for dig? Hvad skal man nu med en rød løber, når man kan få en ballonvæg? Hvis du da ikke går efter begge dele.

Men hvordan laver man en ballonvæg?

Det kan godt virke som en umulig opgave, hvis man ikke er ballondekoratør, men heldigvis er der de seneste år kommet de flotteste kits på markedet, der gør enhver i stand til selv at lave en ballonvæg til festen. Det er faktisk slet ikke svært, selvom det kræver lidt tid. Til gengæld er resultatet spektakulært, og du vil helt sikkert høste stor ros og beundring. Og så er det simpelthen også hyggeligt at pynte op til fest, især hvis man er flere, som sammen udfolder sig kreativt.

Dette skal du bruge til en ballonvæg:

 • Et finmasket net i den størrelse, som din færdige ballonvæg skal have
 • Snor (gerne gennemsigtig og gerne fiskeline eller lign.
 • Klæbepuder eller kraftigt dobbeltklæbende tape
 • En ballonpumpe – eller flere pusteglade hjælpere
 • Og selvfølgelig masser af balloner i lige præcis de farver, som passer til dit festtema

Sådan samler du ballonvæggen:

 • Start med at folde nettet ud og brede det ud på gulvet
 • Nu skal nettet forstærkes med snor i top og bund, så du ikke risikerer, at det går i stykker, når ballonernes vægt kommer på. Lad snoren løbe ud og ind gennem nettes huller, akkurat som hvis du vævede. Lav gerne et par rækker for hver ende.
 • Dit net skal nu placeres der, hvor du gerne vil have ballonvæggen. Det er oplagt at lave den op ad en væg, og der skal du have sat nettet fast i alle dets fire hjørner. Der er flere måder, hvorpå dette kan gøres. Det er ikke alle steder, du lige har lyst til at slå søm i, men måske er du heldig, at der i forvejen er søm fra billeder, der midlertidig kan tages ned, mens ballonvæggen skal pynte. Ellers kan du bruge midlertidige selvklæbende plastikkroge, som kan købes i de fleste byggemarkeder og nogle supermarkeder. Du kan oogså sætte nettet fast på en ramme lavet af træ eller en en træplade, der kan stilles op ad væggen. Begge dele kan ligeledes fås til billige penge i byggemarkeder.
 • Så er tiden kommet til at puste alle ballonerne op, og så begynder det sjove!
 • Start med at sætte de største af dine balloner fast i nettet ved at trække det bundne endestykke ind igennem et hul og ud igennem ét ved siden af. På denne måde sikrer du, at ballonerne sidder godt fast.
 • Når hele nettet er dækket af balloner, er det tid til at lave det sidste flotte finishing touch, der dækker mellemrum og skaber det perfekte look. Her skal du bruge de små klæbepuder, der sættes fast på de mindre balloner, hvorefter disse nu kan sættes på de større, der hvor det passer. På denne måde dækkes de små huller, der måtte være i din væg, og den er nu færdig og helt igennem spektakulær. Du kan være stolt af dit mesterværk og den flotte centerpiece, du har lavet til festen!

Hos Festissimo er vi vilde med balloner i alle afskygninger, og vi er glade for altid at kunne tilbyde et stort udvalg af de fineste af slagsen. Ballonbuer og ballonvægge er ingen undtagelse, og hvis du har fået lyst til at lave din egen ballonvæg til festen, kan vi anbefale vores super fine ballonvæg kit i lyserøde farver fra Gingerray, der altid laver de smukkeste sager til de fineste fester.

I denne vejledningsvideo kan du få visuel inspiration til at lave væggen:

God fornøjelse!

Inspiration – Pynt til konfirmation

Måske er forberedelserne til konfirmationen allerede gået i gang? Det er jo virkelig en helt speciel begivenhed, der i den grad fortjener en helt særlig fejring. Som mange af livets øvrige fester, markerer konfirmationen en overgang og et punkt i livet, og det er en af de begivenheder, som man altid vil huske tilbage på. Selve festen betyder meget for mange, og den helt rigtige stemning er med til at gøre dagen så mindeværdig. Foruden konfirmanden, gæsterne og musikken, så er servietterne, dekorationerne, bordkortene og i det hele taget festpynten i allerhøjeste grad med til at skabe den stemning, som er så vigtig, og som skaber den vellykkede fest.

Vi har samlet lidt inspiration til dekorationerne og borddækningen her, for vi elsker simpelthen pynt og fine fester! Samtidig er vi stolte af vores store og stilfulde udvalg af pynt til konfirmation, hvor du helt sikkert kan finde noget, der passer perfekt til konfirmandens ønsker.

Inspiration: Naturfarvet/blomstret tema


Inspiration: Navy blå tema


Inspiration: Pastel tema


Halloween spøgelseskager – Spooky marengs

Halloween spøgelseskager

Halloween venter lige om hjørnet, og det er tid til at hygge med Halloween projekter. Græskarlygten er sikkert allerede skåret ud og står og pynter smukt ved hoveddøren, og flagermusene er hængt op i vinduerne. Måske har I også lyst til at lave lidt lækkerier inspireret af årets allermest (u)hyggelige højtid? Hvad enten I skal holde Halloweenfest for børn (eller voksne) eller blot vil hygge med lidt lækkert, så er disse Halloween spøgelseskager helt perfekte! De er i øvrigt også gode at have ved hånden, når børnene skal på deres ”trick or treat” rundtur på selve Allehelgensaften d. 31.oktober. Og så er de selvfølgelig nemme at lave, så selv de mindste børn kan være med i køkkenet.

Halloween spøgelseskager

De spooky kager består af en lækker marengs, som helt enkelt pyntes med spøgelsesøjne. Her har vi brugt en sort glitter gelé, der kommer i en tube, som det er super nemt at tegne med. Den er også perfekt til at lave edderkoppespind på store kager eller måske på kagetallerkenen. Alternativt kan du sagtens bruge smeltet mørk chokolade eller glasur der er farvet sort med pastafarve. Under alle omstændigheder kan du være sikker på, at kagerne vil gøre lykke. Hverken store eller små kan dy sig for at sætte tænderne i et knasende creepy Halloween spøgelse!

Du skal bruge følgende:

Nok til et godt fad skønne spøgelser

 • 3 æggehvider
 • 300 gram flormelis
 • 1 par dråber lys eddike
 • Sort glitter gelé eller 50 gram god mørk smeltet chokolade

Fremgangsmåde:

 • Pisk æggehviderne til de bliver stive.
 • Tilsæt et par dråber eddike og flormelis lidt ad gangen, mens du pisker på højeste niveau, til marengsmassen er ”sej”.
 • Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med en rund glat tyl eller brug en helt almindelig frysepose, hvor der klippes et lille hul i det ene hjørne.
 • Sprøjt marengsmassen ud i fine toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Bag spøgelserne i ovnen i godt og vel 1 time (eller indtil kagerne løsner sig fra bagepapiret) ved 115 grader.
 • Lad spøgelserne køle helt af og dekorer så hver enkelt med sort glitter gelé eller smeltet mørk chokolade (fyldt i et lille kræmmerhus af bagepapir).

Mangler du inspiration til Halloween festen eller dekorationen i hjemmet, så har vi her samlet et par bud på den fineste Halloween pynt:

Halloween fest

Tallerkener med edderkoppespind

Halloween fest Meri Meri

 

Tiramisu med blomsterdrys – italiensk dessert i glas

Skal du lave lækkerier til dessertbordet eller candy baren til festen? Så prøv disse skønne portionsanrettede glas med tiramisú, der helt sikkert vil gøre stor lykke blandt gæsterne. 

Tiramisu med blomsterdrys

Tiramisu er måske den allerbedst kendte dessert fra Italien, og det er ikke for ingenting, at ordet direkte oversat betyder ”træk mig op”. Med denne dessert når du med garanti op i de himmelske højder, og den er med sin fine balance i mellem bittert og sødt helt perfekt som afslutning på en god middag. Servér den gerne i portionsglas eller fine rustikke mason jars, på den måde vil den også passe fint ind, hvis der i forbindelse med en fest som bryllup eller barnedåb laves en dessertbuffet med et udvalg af forskellige lækre desserter i portions størrelse.

Tiramisu

Som det ofte er med italienske klassikere, så er der lige så mange måder at lave dem på, som der er familier i Italien! Der er dog nogle elementer, der helt sikkert ikke kan undværes, nemlig ladyfingers, stærk kaffe og Mascarpone – den specielle italienske flødeost, som vi ikke har noget i Danmark, der egentlig minder om. Den kan heldigvis købes i de fleste danske supermarkeder, og det er også tilfældet med ladyfingers, på italiensk ”savoiardi”, som er de tørre aflange sukkerbrødskager, som lægges i bunden. Der skal også bruges en god likør, og her er den sicilianske Marsala vin oplagt. Alternativt kan man bruge en god portvin, vin santo, rom eller Amaretto-likør.

Du skal bruge følgende:

Nok til ca. 6 personer/6 portionsglas

 • 4 pasteuriserede æggeblommer
 • 3 pasteuriserede æggehvider
 • 100 gram sukker
 • 2 bægre Mascarpone (i alt 500 g.)
 • 1 kop afkølet stærk kaffe, gerne espresso
 • 1 dl. Marsala vin (portvin, rom eller anden likør)
 • 12 ladyfingers
 • Kakaopulver
 • Spiselige tørrede blomster til pynt

Fremgangsmåde:

 • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig hvid creme.
 • Rør mascarponen blød med ¼ dl. af Marsala vinen.
 • Bland æggecremen og mascarponen i en skål.
 • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mascarpone/ægge-cremen.
 • Læg 2 ladyfingers i mindre stykker ned i hvert glas.
 • Hæld ca. 3 spiseskefulde kaffe og 2 spiseskefulde Marsala vin over dem.
 • Hæld til sidst cremen over kagerne i bunde af glasset, dæk til med film og stil i køleskabet i mindst 3 timer.
 • Ved servering sies et tyndtlag kakaopulver ovenpå, og der pyntes med spiselige tørrede blomster. Her har vi valgt det smukke farvestrålende mix med kornblomster fra det danske krydderi brand Mill & Mortar.

Så er der kun tilbage at sige: God appetit!

italiensk tiramisu opskrift

tiramisu-i-mason-jars

tiramisu-med-kageflag

Let citronfromage i mason jars

Let citronfromage i mason jars

Citronfromage er bare en af sommerens allerbedste deserter. Let og luftig, sød og syrlig og med den smukkeste sart gule farve. Mange får dog nervøse trækninger ved tanken om bundfald og husblas, der klumper, og afholder sig dermed fra at lave denne fabelagtige dessert. Det er virkelig synd, for den er jo bare helt og aldeles mums, og derfor kommer der her en opskrift på en lækker luftig let citronfromage i mason jars eller andre små portionsglas, inklusiv en lille vejledning i at få succes med husblassen!

Let citronfromage uden flødeskum

Denne her en en let citronfromage uden fløde, som altså helt enkelt består af citron, æg og sukker (og så selvfølgelig husblas). Det betyder jo ikke, at man ikke kan have flødeskum på toppen! Men uden fløde i selve fromagen bliver den både lettere og meget mere luftig samtidig med at den gode smag af citron kommer til at træde klarere frem.

Du skal bruge følgende:

Nok til ca. 4 personer/4 mason jars/portionsglas.

 • 4 pasteuriserede æggeblommer
 • 4 pasteuriserede æggehvider
 • 100 gram sukker
 • 1 dl. friskpresset citronsaft (2-3 citroner burde være nok)
 • 4 blade husblas

Fremgangsmåde:

 • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. ½ time.
 • Pres citronerne.
 • Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
 • Vrid husblassen fri for vand og smelt den forsigtigt ved svag varme i en lille gryde sammen med ca. halvdelen af citronsaften. Når husblassen er helt opløst, tages gryden af varmen og står og svaler i 1 min. Det er vigtigt, at husblassen ikke bliver for afkølet, men den skal på den anden side heller ikke være rygende varm.
 • Hæld den smeltede husblas ned i den resterende citronsaft og si væsken igennem en fintmasket si ned i den piskede æggeblomme/sukker creme. På denne måde fjernes eventuelle rester af citronkødet og fromagen bliver helt glat. Hæld langsomt væsken i og rør rundt i mens.
 • Nu skal cremen stå, indtil den begynder at stivne (15-30 minutter). Når du lader en ske køre igennem den, kan du se, hvornår den tykner og begynder at ”trække spor”. At vente med at tilsætte æggehviderne indtil dette tidspunkt er med til at sikre den luftige konsistens, som er så lækker.
 • Imens piskes æggehviderne stive. Når citroncremen er tyknet, vendes hviderne forsigtigt i den, og citronfromagen er klar til at blive hældt op i dine mason jars eller andre portionsglas. Lad dem stå i køleskabet i ca. 3-4 timer.

Så er det ellers bare om at nyde citronfromagen, gerne med letpisket flødeskum sprøjtet i små toppe ovenpå (se billederne herunder, hvor der er tilføjet et lille drys af spiseligt sølvstøv). Mason jars glassene med citronfromage er perfekte som sommerdessert ovenpå en lækker middag i haven eller som en del af en lækker dessert- og kagebuffet til skønne fester som bryllup, barnedåb eller fødselsdag. Og du kan være helt sikker på, at der nok skal blive rift om dem!

Citronfromage-med-flødeskum-i-toppe

citronfromage med flødeskum

Hvor kan man købe mason jars i Danmark?

Hvor kan man købe mason jars i Danmark?

“Hvor kan man købe mason jars i Danmark” er en frase vi selv har googlet, før Festissimo blev til virkelighed. Som mange har opdaget, har mason jars i flere år været en absolut musthave til alle slags fester og særlige begivenheder i USA. Det har man kunnet forvisse sig om ved et hurtigt kig på Pinterest, Instagram samt diverse fest-og livsstilsblogge. Måske har det noget at gøre med tidens generelle tendens til at sætte fokus på produkter, der fortæller en historie, og som er rodfæstede i en tid, hvor alt bare var mere enkelt. Mason jars er alletiders bedste sylteglas, men som det så tit sker med ting der bare simpelthen er gode i ordets mest enkle forstand, så vinder nye måder at bruge dem på indpas i stor stil. Og det er lige præcis det, som er sket med mason jars, der er blevet tidens ubestridt mest populære drikkeglas. Man ser dem til det smukke vintage chic bryllup, på rustikke bardiske og på havebordet fyldt med sommerens hjemmelavede ribssaft, hindbær milkshake eller spicy mojito. Man møder dem også på kagebuffetten med portionsanrettede short- og cheesecakes og sågar som de mest dekorative små salatskåle. Det oprindelige rustikke låg har fået en makeover, og fine blomsterudskårne låg med hul til sugerør hitter hos mange.

Vi er simpelthen bare vilde med mason jars, og her på skrivebordet står der ofte en frisklavet smoothie eller en god hyldeblomstsaft med is, og fra de yngste hører vi, at de også er yderst velegnede til chokolade milkshake. Ikke at det kun er de yngste, der ynder den slags! Det eneste problem er blot at vælge, hvilken farve papirsugerør, der passer perfekt dertil!

mason jars til fest

mason jar med sugerør

 

DIY kageflag med glitter tape

DIY-guld-glitter-kageflag

Er du også hoppet med på cupcake-bølgen, og elsker du de lækre og fint stylede små kager lige så meget som os? Så vil du garanteret synes om de fine glitrende kageflag, som du selv kan lave – helt enkelt og uden de store dikkedarer og så let, at børn sagtens kan være med! Flagene er perfekte i cupcakes – selvfølgelig – men også i din overdådige festlagkage, i pindemadder og canapéer (du ved de små lækre godbidder med fyld i alle afskygninger), i frugterne på dit fint anrettede frugtfad og i det hele taget bare på al slags skøn fingerfood. Behøver vi at sige, at de er særdeles velegnede til børnefødselsdagen og børnefester? Heldigvis er glitter og fin pynt også tilladt for voksne, og vi synes, at netop denne variant er som skabt til kagebuffetten ved bryllupsfesten. Eller til lidt velfortjent luksus i hverdagen.

Du skal bruge:

 • Saks
 • Pindemadspinde/små træpinde
 • Glittertape
 1. Klip et passende stykke tape af, ca. 4-5 cm.
 2. Fold tapen rundt om den ene ende af pinden, så stykkerne på hver side af pinden kommer til at sidde lige præcis oven på hinanden.
 3. Klip ca. 1 cm. ind skråt fra oven og fra neden og frigør den udklippede trekant. Vupti! Du kan nu dekorere de fineste cupcakes.

Kageflag tutorial

 

Guld kageflag