Konfirmationspynt, dekoration og borddækning til konfirmation og nonfirmation

Konfirmationen er en af de helt store og særlige begivenheder i livet, og konfirmationsfesten fortjener i den grad en fantastisk fejring med flot tøj, lækker mad, dejlige gæster og selvfølgelig den flotteste konfirmationspynt, der virkelig er med til at skabe rammerne om en sådan helt speciel dag. Og det gælder selvfølgelig også, hvis man vælger ikke at blive konfirmeret, og i stedet for holder en ligeså skøn og særlig nonfirmationsfest. Uanset om konfirmationsfesten eller nonfirmationen skal holdes hjemme, i et festlokale, på restaurant eller i et skønt telt i haven, gør den rigtige pynt noget helt specielt for fejringen og stemningen. Det er konfirmandens store dag, og det er her hun eller han skal have love til at sætte sit eget personlige præg på festen. Lad konfirmationspynten og bordpynten til konfirmationsbordet afspejle konfirmandens stil og personlighed, og lad jer her inspirere til at pynte op til den fineste konfirmationsfest. Tøv ikke med at kontakte os, hvis du ønsker hjælp til den perfekte konfirmations borddækning og konfirmationspynt, eller du har særlige ønsker, som vi kan hjælpe med at opfylde.

 

Skab stemning med konfirmationspynt til festlokalet

Måske skal konfirmationen eller nonfirmationen holdes hjemme, i et festtelt ude i haven eller i et lejet festlokale, og én ting er sikker: Med den helt rigtige flotte konfirmationspynt og bordpynt kan I skabe lige præcis de rammer om festen, som konfirmanden allermest ønsker sig, og som virkelig afspejler hans eller hendes personlighed og interesser. Konfirmationsfesten bliver på denne måde helt særlig unik, og både konfirmand og gæster vil huske tilbage på den som noget helt specielt.

Ofte starter planlægningen af konfirmationspynten og dekorationen til lokalet med udgangspunkt i en eller flere bestemte farver, som udgør grundkernen i temaet til konfirmationsfesten. Gerne konfirmandens yndlingsfarve, som betyder noget særligt for ham eller hende. Alt er heldigvis tilladt, og det er kun sjovt at være kreativ med farvesammensætningen i pynten og dekorationerne. Klassikerne til konfirmationspynt for piger er selvfølgelig forskellige nuancer af lyserød, lilla, lavendel og ferskenfarvet, men også mint og rose gold er super smukke og populære farver til konfirmationspynten, som flere og flere piger vælger. Hos drengene er sort, grå og blå de farver, der oftest dominerer i borddækning, bordpynt og lokaledekorationer, måske med et strejf af turkis, mint og sølv.

Herunder finder du vores forslag til stilfuld og flot konfirmationspynt til festlokalet, uanset hvor dette måtte være. Valget af konfirmationspynten og dekorationen til dette afhænger nemlig også af, hvordan stedet, hvor konfirmationsfesten skal holdes, er indrettet, og eksempelvis hvor højt der er til loftet. Der er en god idé altid at tænke dette aspekt ind i planlægningen og starte med de store linjer, for derefter at arbejde sig ned til alle de fine små detaljer, som f.eks. bordpynten til konfirmationsbordet, der understreger det samlede tema og udtryk til konfirmationsfesten.

  • Pom pom’er/papirblomster: Hvis konfirmationsfesten holdes i et festtelt eller andre større lokaler, ser det super flot ud at have godt med pynt under loftet, f.eks. de utroligt smukke papirblomster, der også kaldes pom pom’er, og som udgør en helt utrolig flot konfirmationspynt til særligt pigekonfirmationen. De skaber fylde i oppyntningen, og I kan skabe et fantastisk flot look ved at lade dem hænge ned fra loftet i forskellige højder. Gerne i grupper af pom pom papirblomster i forskellige størrelser og nuancer, der matcher hinanden og den øvrige lokalepynt og bordpynt.
  • Honeycomb papirbolde: En mindst lige så flot papir konfirmationspynt til den store fest er de skønne honeycomb papirbolde, eller ”bikubebolde” som de også kendes under. Look’et er lidt mere strømlinet og minimalistisk end papirblomsterne, der i helt særlig grad er kendetegnet ved det mere romantiske og bohème-agtige udtryk. Derfor er honeycomb papirbolde ofte et mere oplagt valg af konfirmationspynt til drengekonfirmation, hvor oppyntningen af lokalet gerne må være lidt mere moderne i udtrykket. Til pigernes konfirmationsfest eller nonfirmation er de skønne papirbolde dog også en super populær og flot pynt, og de kan med stor fordel kombineres med papir pom pom’erne i et helt igennem smukt miks. Begge dele fås i øvrigt også i mini udgaver, der passer perfekt som bordpynt på konfirmationsbordet.
  • Bogstavballoner: De fantastisk festlige bogstavballoner i metallic folie er i særdeleshed også en helt perfekt pynt til konfirmationen. De giver nemlig mulighed for at lade konfirmandens navn være en del af konfirmationspynten, og netop dette skaber det helt unikke og personlige udtryk, som konfirmanden vil elske, og gæsterne vil huske konfirmationsfesten som noget helt særligt for. Bogstavsballonerne fås i både rose gold, sølv og guld, så der er mulighed for at matche med konfirmationspyntens øvrige farvetema, som typisk også vil gå igen i bordpynten til konfirmationsbordet. Den smukke rosa gyldne er en utroligt populær farve i pynt til konfirmationsfest for piger, gerne i kombination med støvede lyserøde nuancer, cremefarvet og et strejf af fersken og peach, der alle er super fine elementer i pigernes konfirmationspynt. Sølv er særligt populært til drengekonfirmation, og det går da også perfekt sammen med de sorte, grå og blå nuancer. Lad folie bogstavballonerne, som danner hovedpersonens navn, hænge i snor bag gavebordet eller buffetbordet, eller ”skriv” på væggen med dem ved hjælp af kraftigt dobbeltklæbende tape. Bogstavballonerne kommer til at stå som centrum i konfirmationspynten, og I får de flotteste billeder ved at lade dem være baggrund for jeres ”photo shoot” med konfirmand eller nonfirmand.
  • Guirlander: (Næsten) intet skaber festlig stemning som guirlander, og vi synes da også, at de fortjener en central placering i jeres konfirmationspynt. Der er masser af muligheder for at få præcis den eller de guirlander, der passer helt perfekt ind i jeres dekoration og oppyntning til konfirmationsfesten, så det er blot om at vælge mellem vores mange forskellige varianter. En klassiker er vimpelguirlanderne, der med de fine trekantede bannerflag altid er en suveræn fin og festlig pynt til lokalet, måske i helt særlig grad, hvis konfirmationen holdes i et festtelt i haven, hvor konfirmationspynten især gerne må have lidt ekstra fylde. Vimpelguirlanderne fås i mange forskellige farver, så I altid kan få én, der matcher festtemaet, bordpynten og det overordnede udtryk i pynten til konfirmationsfesten, og de findes både i papir og stof. En anden super fin mulighed er en af de ualmindeligt flotte kvastguirlander, der skaber stemning og variation i konfirmationspynten. Og endelig er der selvfølgelig mulighed for at pynte op med en smuk og forårsfin blomsterguirlande, enten i papir eller med flotte kunstige blomster, der virkelig tilfører festlokalet en skøn stemning, der passer sig perfekt for årstiden.
  • Balloner: Et must til enhver fin fest og i særdeleshed også til konfirmationen er balloner i forskellige varianter, farver og størrelser. Balloner er bare en helt fantastisk konfirmationspynt, og med et væld af forskellige typer at vælge imellem, er det ingen sag at finde dem, som virkelig fuldender pynten til konfirmationen. Konfettiballoner er utroligt festlige og spektakulære, og et miks imellem f.eks. lyserøde og rose gold eller hvide og sølvfarvede er simpelthen fabelagtigt flot. Kombinér gerne med pastelfavede balloner, metallic balloner og folieballoner for et varieret og fuldendt look i konfirmationspynten. Vi tør godt love, at det skaber en imponerende effekt. Skal det være lige lidt ekstra festligt, kan I vælge at puste nogle af ballonerne op med helium og lade dem svæve under loftet som en del af pynten. Det ser også virkelig fint ud at binde en heliumballon fast i hver stol, så ballonerne på denne måde faktisk går hen og bliver en del af bordpynten til konfirmationsbordet. Hvis der er børn med til festen, så vil de helt sikkert være meget populære hos dem. Endelig er det også en mulighed at lade en spektakulær ballonguirlande være en del af konfirmationspynten. Overdådig, festlig og med masser af wow-faktor – det er kendetegnene for de populære og dekorative ballonbuer, der indenfor de sidste års tid har gjort deres indtog til alverdens skønne fester. Konfirmationen er selvfølgelig ingen undtagelse, og en ballonbue vil med garanti udgøre den flotteste centerpiece i konfirmationspynten og dekorationerne i festlokalet. Selvfølgelig i festens farvetema og stil, som den er med til at understrege.

Borddækning og bordpynt til konfirmation

Det flot dækkede konfirmationsbord, bordpynten og borddækningen er utroligt vigtige elementer i en vellykket fest på linie med den øvrige konfirmationspynt. Hvor lokalepynten udgør de store linier, så er det i borddækningen, at I med bordpynten kan lave de flotteste detaljer og nuancer, der er er med til at skabe et samlet smukt, lækkert og stilfuldt udtryk til konfirmationsfesten.

Ligesom med konfirmationspynten til festlokalet er det oplagt at tage udgangspunkt i et bestemt tema eller farve. Der er masser af muligheder for at lave den fineste bordpynt til konfirmationen, og her er det blot med at være kreativ og tænke forskellige elementer sammen, der hver især og tilsammen pynter på bordet. Friske blomster og stearinlys er for de fleste et must på konfirmationsbordet, og når disse er valgt og på plads, er det tid til at finde den bordpynt og de dekorationer, der komplimenterer borddækningen og fuldender den. Og som selvfølgelig også på fineste vis matcher lokalets konfirmationspynt.

  • Konfetti: Et oplagt valg til konfirmationsfestens bordpynt er konfetti. Det er virkelig festligt, og så fås det i et væld af forskellige farver og varianter, så det kan tilpasses temaet og al den anden flotte konfirmationspynt. Måske skal det være silkepapirskonfetti med et strejf af metallic folie, eller også kan I vælge en af de flotte træ konfetti varianter, som giver konfirmationsbordet et mere rustikt og naturligt udtryk.
  • Mini honeycomb papirbolde: En virkelig unik måde at pynte konfirmationsbordet på er at dekorere med de fine mini papirbolde, der fås i flere forskellige mini størrelser, der simpelthen er så fin en bordpynt på festbordet. Og så matcher de desuden lokalepynten perfekt, hvis I også har valgt at have store honeycombs som en del af konfirmationspynten. De små papirbolde tilfører festbordet et friskt, ungdommeligt og moderne touch, som de fleste konfirmander vil være vilde med. Og de er en oplagt bordpynt til både pigekonfirmation og drengekonfirmation.
  • Papirblomster og blade: Hvis konfirmanden eller nonfirmanden er vild med det boho-agtige og rustikke look til bordpynten og konfirmationspynten, er der ikke noget mere smukt end at dekorere konfirmationsbordet med flotte papirblomster og blade i forskellige former. Tilføj eventuelt lidt friske grønne blade eller grene, gerne eukalyptus, der altid er utrolig smuk og dekorativ, og som med det enkle look passer perfekt sammen med det meste bordpynt til konfirmationsbordet.
  • Små favor æsker: En super fin konfirmationsbordpynt, der samtidig har en praktisk funktion til konfirmationsfesten, er favor æskerne. For gæsterne er der ikke noget mere rart end at blive forkælet med lidt lækkerier i en fin lille favor æske. Det kan være alt fra chokolade til overtrukne mandler og lakridskugler, og det er en virkelig sød og betænksom gestus. At æskerne samtidig pynter virkelig flot og komplimenterer den øvrige bordpynt og borddækning, er jo bare et ekstra plus. Vælg gerne en æske med rose gold prikker eller hjerte, hvis den smukke farve også indgår i den overordnede konfirmationspynt til festlokalet. Eller måske en rustik naturfarvet æske pyntet med papirblade? Til drengenes konfirmationsfest er de stilfulde sort-hvide smoking æsker et perfekt valg, som samtidig også udgør en tilpas cool bordpynt.
  • Bordkort: Ligesom det er en fornøjelse at finde og udvælge konfirmationspynten til den store fest, er det også både sjovt og udfordrende at lave den perfekte bordplan til konfirmation. Og til dette formål er der selvfølgelig brug for de perfekte bordkort, der kan hjælpe gæsterne med at finde den rigtige plads. Ligesom med bordpynten er valget af bordkort til konfirmation således et virkelig vigtigt element i forhold til den overordnede planlægning af festen og konfirmationspynten. Har I valgt at dekorere konfirmationsbordet med megen bordpynt, så kan det være, at det er mest oplagt at vælge et enkelt og smukt konfirmationsbordkort. Eksempelvis et af de fine hvide dobbelte bordkort med guld eller rose gold prikker, eller et smukt bordkort med trykte blomster. Bordkortet til konfirmationen kan dog også være en større og mere spektakulær variant, som eksempelvis vores utroligt flotte mini glasvaser med bordkortholder, som kan pyntes med små blomsterstilke og smukke grønne blade. På denne måde bliver bordkortet til konfirmationen i særdeleshed til en integreret del af bordpynten og konfirmationspynten, og effekten er helt igennem imponerende.

Engangsservice til konfirmation – Det praktiske valg

I forhold til planlægning af konfirmationsfesten og den overordnede konfirmationspynt og bordpynt er det også vigtigt at tage stilling til, om konfirmationsborddækningen skal være med porcelæn og glas eller med engangsservice i form af paptallerkener og papkrus. Opdækning med porcelæn er det traditionelle valg, men det kan være akkurat ligeså flot at dække konfirmationsbordet med fin og stilfuld engangsservice, og det betyder samtidig, at det er let at rydde op igen efter festen. Og det er jo både praktisk og rart. En anden fordel er også, at I så kan vælge smuk engangsservice, der perfekt matcher bordpynten og den øvrige konfirmationspynt i festlokalet. Servicen er således med til at skabe den røde tråd i oppytningen og temaet til konfirmationen.

Al vores engangsservice til konfirmation er nøje udvalgt ud fra to kriterier, nemlig kvalitet og stil/design. At vælge engangsservice skal i vores optik både være nemt, praktisk og stilfuldt på én og samme gang, og med flotte papkrus og paptallerkener til konfirmationsfesten går I bestemt ikke på kompromis med den gode stil og det lækre udtryk i borddækningen og bordpynten.

Servietter til konfirmation

Servietten har både en praktisk og en dekorativ funktion, og den er en uundværlig del af et flot dækket konfirmationsbord. I vores store udvalg af servietter finder I alskens forskellige farver, mønstre, teksturer og tryk, så det bliver let at finde en variant, der perfekt matcher bordpynten og konfirmationspynten til festen. Måske er valget faldet på borddækning med porcelæn, og i så fald er der foruden det store udvalg af flotte kvalitets papirservietter mulighed for at vælge at dække konfirmationsbordet op med en smuk stofserviet. Disse kan foldes, rulles eller lægges smukt sammen, og så er der masser af muligheder for at pynte dem fantastisk flot med lækker pynt, der i stilen matcher den øvrige bordpynt og konfirmationspynt.

Servietterne til konfirmationen vil naturligvis være at finde på hver enkelt tallerken, men overvej også hvor fint de kan pynte i små stakke på buffetbordet eller ved dessertbuffetten, eller måske på den hjemmelavede candy bar, hvis konfirmanden har forelsket sig i en sådan. Igen vil den rigtige konfirmationsserviet være med til at understrege det overordnede udtryk og tema i konfirmationspynten, bordpynten til konfirmationsbordet og borddækningen, og det er et perfekt eksempel på, hvordan det praktiske på flotteste facon forenes med det dekorative.