Børnefødselsdag – Pynt og fine festtemaer til den dejligste dag

Børnefødselsdagen er en helt speciel og særlig begivenhed, der fylder rigtigt meget i de fleste børn og deres forældres liv. Det er en dag fyldt med glæde, smil og uforglemmelige øjeblikke, og børnefødselsdagen har ofte en fremtrædende plads i familiens fotoalbum. Derfor skal den naturligvis fejres med manér og gerne med et brag af en fødselsdagsfest for familien, børnehavevennerne eller klassekammeraterne. I kan skabe den helt rigtige festlige stemning med skøn pynt til børnefødselsdagen, der tager udgangspunkt i et fint børnefødselsdags fest tema. Måske ønsker fødselaren sig en fest med enhjørninge eller prinsesser, eller måske et eventyr i rummet med stjerner og planeter. Uanset hvad er valget af tema med til at skabe den rette stemning, og det er et godt udgangspunkt for festen. Herefter gælder det om at vælge festpynten og dekorationerne, der spiller en stor rolle i forhold til virkelig at bringe temaet til live og sætte den helt perfekte ramme for den helt særlige dag. Her hos Festissimo har vi pynten til de skønneste temaer, og vi håber at skabe inspiration til den dejligste fejring.

Tema til børnefødselsdag – hvad elsker fødselaren?

En temafest til børnefødselsdagen er en af de allermest populære måder at fejre dagen på. Her kan fantasien og kreativiteten få frit løb, og både små og store gæster elsker den festlige stemning, som det helt rigtige fest tema er med til at skabe.

Når temaet til børnefødselsdagen skal vælges, så må den lille fødselar tages med på råd. Hvad elsker og interesserer fødselsdagsbarnet sig for? Måske er flamingoer og Hawaii-stemning det helt oplagte valg, eller også en safari fest med vilde dyr inviteret med til bordet. Prinsesser, enhjørninge og havfruer er nogle af de allermest populære magiske væsener, som også skaber en perfekt ramme om festen, og biler, flyvere og store byggemaskiner er også altid et hit til børnefødselsdagen. Hvis det da ikke skal være en gennemført farvekoordineret pastelfarvet fest, en cool disco aften eller et vintage inspireret teselskab med blomstret service og søde cupcakes.

Uanset hvilket tema I vælger, er nøglen til en vellykket temabørnefødselsdag at skabe en sammenhængende og sjov atmosfære, der giver børnene en oplevelsesfyldt dag og masser af gode minder. Det gøres først og fremmest med pynt og dekorationer, der passer til temaet, og derudover med mad, aktiviteter og underholdning, som også kan tilpasses den helt særlige stemning, som I gerne vil skabe.

Planlæg en festlig børnefødselsdag

Planlægningen af en børnefødselsdag er virkelig spændende, både for fødselsdagsbarnet og forældrene, der får mulighed for at slippe fantasien løs og forberede et brag af en fest. Hver eneste detalje er med til at skabe en uforglemmelig oplevelse for både hovedpersonen og alle gæsterne, og det kræver planlægning og kreativitet. Det er noget, som I kan hygge om sammen med fødselsdagsbarnet, eller også kan børnefødselsdagen planlægges som en overraskelse.

Forberedelserne begynder typisk længe før selve dagen, og her har vi samlet 10 punkter, som I med fordel kan tage udgangspunkt i, når børnefødselsdagen skal arrangeres:

  1. Dato og tid: Beslut hvilken dag og tidspunkt, der passer bedst for børnefødselsdagen. Tjek også med vigtige gæster for at sikre, at de kan deltage. Og med evt. børnehave- eller klassekalender.
  2. Vælg et tema: Start med at tale med fødselaren om, hvilket tema de gerne vil have til deres børnefødselsdag. Eller overrask med noget, du ved, at de elsker.
  3. Invitationer: Design og send invitationer i god tid, enten fysisk eller digitalt. Husk at inkludere dato, tid, sted samt den dato, I gerne vil have besked om deltagelse inden.
  4. Dekorationer: Vælg de dekorationer og den pynt til børnefødselsdagen, der passer til det valgte tema. Start med dekorationerne til selve rummet såsom balloner, guirlander, glittergardiner og pom pom’er, og fokusér dernæst på engangsservice som paptallerkener, papkrus, papirdug, bordpynt, servietter, konfetti og eventuelle bordkort.
  5. Menu: Beslut, hvilken slags mad og drikke, der skal serveres. Overvej børnenes præferencer samt eventuelle allergier eller kostrestriktioner. Fingerfoods som mini pizzaer og pølsehorn, snacks, frugt og popcorn er oplagte valg. Disse lækkerier kan serveres i popcornbægre og snackbægre.
  6. Underholdning: Planlæg sjove aktiviteter og lege, der passer til temaet og aldersgruppen for gæsterne. Det kunne f.eks. være ansigtsmaling, skattejagt, krea bord, ballondans, havespil og lignende.
  7. Fødselsdagskage: Lav den flotteste fødselsdagskage i temaet. Det er populært at inkludere fødselarens navn og alder på kagen.
  8. Slikposer/goodie bags: Overvej at lave slikposer eller goodie bags med små gaver eller snacks til gæsterne som tak for deres deltagelse.
  9. Musik og underholdning: Lav en playliste med børnevenlig musik, der passer til stemningen. En børnefødselsdag bliver bare lige lidt mere festlig med god musik og masser at sange at synge med på.
  10. Backup-plan: Vær forberedt på uforudsete situationer, såsom dårligt vejr, ved at have en backup-plan, hvis børnefødselsdagen er planlagt udendørs. Overvej for en sikkerheds skyld aktiviteter, der kan laves indendørs, som f.eks. ballon- og stoledans, stopdans med yndlingsmusikken og lakridssnørespisning på tid.

Pynt til børnefødselsdag

Med pynten til børnefødselsdag kan du let skabe den festligste stemning og gøre dagen uforglemmelig for fødselaren og alle gæsterne. De forskellige dekorative elementer i pynten får rummet til at forvandle sig fra hverdag til fest, og på den måde er den perfekte ramme for en mindeværdig, sjov og dejlig dag sat.

I centrum af festen står festbordet. Her kan du udtrykke temaet til børnefødselsdagen fuldt ud med engangsservice, dug og bordpynt, hvorved du let får skabt en flot gennemført stemning. Paptallerkener og papkrus er desuden super praktiske, så der let kan ryddes op efter festen, og i vores kæmpe udvalg er det udelukkende stilfuld engangsservice af høj kvalitet. En papirdug med smart vandafvisende underside eller en plastikdug, der kan bruges ved flere lejligheder, er også et must, særligt til børnefødselsdag.

Tænk i forhold til borddækningen til børnefødselsdagen også på at tilføje små detaljer som blomster, billeder af fødselsdagsbarnet, legetøjsfigurer som fødselaren elsker eller andet personligt, der også er med til at skabe en personlig atmosfære.

Selve rummet skal selvfølgelig også pyntes fint op til børnefødselsdagen, og her er først og fremmest balloner en favorit, der bringer stemningen til nye højder. Balloner gør ethvert rum festligt, og vi har hos Festissimo et kæmpe udvalg af dem, så der kan mikses og matches for den helt rigtige effekt og stemning, der passer til børnefødselsdagstemaet. Vælg mellem de klassiske latexballoner i et væld af farver, skinnende metallic balloner eller smukke konfettiballoner, og sæt gerne flere sammen for en ekstra spektakulær effekt. De pynter enkeltvist, men kan også arrangeres i klynger og buketter, og de kan endda også bruges som dekoration på stole og borde. Fyld dem med helium, når det skal være ekstra festligt og flot, eller pust dem op med luft og lad dem ligge rundt omkring på gulvet eller lav en ballonguirlande af dem. Det vil med garanti både imponere hovedpersonen og børnefødselsdagsgæsterne.

Ved siden af latexballonerne hører flotte og spektakulære folieballoner til, enten i form af store fine figurer, stjerner, hjerter, bogstaver eller tal. De udgør ofte et midtpunkt i dekorationen af rummet til børnefødselsdagen, og de holder ofte længe efter festen, så fødselsdagsbarnet kan mindes og glæde sig over den perfekte dag. Pynt også op med guirlander i form af de klassiske festlige vimpelguirlander og skønne fødselsdagsguirlander. En helt særlig stemning af festlighed skaber I med glittergardiner, der fås i masser af farver, så I kan være helt sikre på at få det helt rigtige match til jeres børnefødselsdags fest tema. Og så er der selvfølgelig konfetti, serpentiner, papirbolde og pom pom’er, der også bidrager til at forvandle hverdag til fest.