Let citronfromage i mason jars

Let citronfromage i mason jars

Citronfromage er bare en af sommerens allerbedste deserter. Let og luftig, sød og syrlig og med den smukkeste sart gule farve. Mange får dog nervøse trækninger ved tanken om bundfald og husblas, der klumper, og afholder sig dermed fra at lave denne fabelagtige dessert. Det er virkelig synd, for den er jo bare helt og aldeles mums, og derfor kommer der her en opskrift på en lækker luftig let citronfromage i mason jars, inklusiv en lille vejledning i at få succes med husblassen!

Let citronfromage

Denne her en en let citronfromage uden fløde, som altså helt enkelt består af citron, æg og sukker (og så selvfølgelig husblas). Det betyder jo ikke, at man ikke kan have flødeskum på toppen! Men uden fløde i selve fromagen bliver den både lettere (og vel også lidt sundere), og dertil bliver den meget mere luftig samtidig med at den gode smag af citron kommer til at træde klarere frem.

Du skal bruge følgende:

Nok til ca. 4 personer/4 mason jars.

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • 100 gram sukker
  • 1 dl. friskpresset citronsaft (2-3 citroner burde være nok)
  • 4 blade husblas

Fremgangsmåde:

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. ½ time.
  • Pres citronerne.
  • Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
  • Vrid husblassen fri for vand og smelt den forsigtigt ved svag varme i en lille gryde sammen med ca. halvdelen af citronsaften. Når husblassen er helt opløst, tages gryden af varmen og står og svaler i 1 min. Det er vigtigt, at husblassen ikke bliver for afkølet, men den skal på den anden side heller ikke være rygende varm.
  • Hæld den smeltede husblas ned i den resterende citronsaft og si væsken igennem en fintmasket si ned i den piskede æggeblomme/sukker creme. På denne måde fjernes eventuelle rester af citronkødet og fromagen bliver helt glat. Hæld langsomt væsken i og rør rundt i mens.
  • Nu skal cremen stå, indtil den begynder at stivne (15-30 minutter). Når du lader en ske køre igennem den, kan du se, hvornår den tykner og begynder at ”trække spor”. At vente med at tilsætte æggehviderne indtil dette tidspunkt er med til at sikre den luftige konsistens, som er så lækker.
  • Imens piskes æggehviderne stive. Når citroncremen er tyknet, vendes hviderne forsigtigt i den, og citronfromagen er klar til at blive hældt op i mason jars eller andre portionsglas. Lad dem stå i køleskabet i ca. 3-4 timer.

Så er det ellers bare om at nyde citronfromagen, gerne med letpisket flødeskum sprøjtet i små toppe ovenpå (se billederne herunder, hvor der er tilføjet et lille drys af spiseligt sølvstøv). Mason jars glassene med citronfromage er perfekte som sommerdessert ovenpå en lækker middag i haven eller som en del af en lækker dessert- og kagebuffet til skønne fester som bryllup, barnedåb ellerfødselsdag. Og du kan være helt sikker på, at der nok skal blive rift om dem!

Citronfromage

Citronfromage-med-flødeskum-i-toppe

citronfromage med flødeskum