Borddækning og bordpynt

Borddækningen og bordpynten er et utroligt vigtigt element i oppytningen til fest, og hos Festissimo finder du alt, hvad der skal til for at dække det flotteste bord i det tema eller den farve, som du har valgt til den særlige begivenhed. Gå på opdagelse herunder i vores inspirerende univers af bordpynt, engangsservice, papirduge, servietter, bordkort, æsker, små popcornbægre, papirsugerør og masser af andre fine sager til din opdækning, og skab rammen for en fantastisk og mindeværdig dag med det helt rigtige til din borddekoration. Hvis du allerede har et helt særligt tema i tankerne, kan vi anbefale dig også at tage et kig på vores store ”tema” kategori.

Dæk bordet til fest

Det er utroligt hyggeligt og sjovt at dække bordet til fest, og ikke mindst er planlægningen af borddækningen og bordpynten en fornøjelse. Ofte starter man ud med at vælge det fest tema eller den farve, som skal stå i centrum for festen, og herefter er det så bare med at kaste sig ud i den kreative proces og sammensætte servicen, bordpynten og dekorationerne til borddækningen.

Borddækningen understreger festens tema, og ved at vælge pynt til lokalet, pynt til kagen og indbydelser i samme stil og look, skaber du det flotteste sammenhængende og mest velkomponerede udtryk. Lad gerne servicen være udgangspunktet for borddækningen og for de forskellige dekorative elementer og den pynt, der vælges. Måske er valget faldet på den traditionelle borddækning med porcelæn og glas – det er smukt og klassisk. Der er dog også masser af muligheder for at gøre borddækningen spektakulær, flot og ikke mindst stilfuld med engangsservice i god og holdbar kvalitet. Engangsservice – paptallerkener, papkrus, bestik og servietter – er således ikke længere forbeholdt børnefødselsdagen, men kan også sagtens vælges til en smuk borddækning til bryllupsfesten, barnedåben og konfirmation. Og vi har gjort os stor umage med at udvælge det smukkeste og mest stilfulde af slagsen. Det betyder også meget, at det er en løsning, der gør det nemt at rydde op efter festen igen.

Vælg pynten til borddækningen

Servicen udgør en stor del af det udtryk, som festbordet har, men det er ikke komplet uden bordpynt og dekorationer, der understreger stilen. Vi synes netop, at det her er vigtigt, at bordpynten og dekorationen komplementerer stilen uden at overdøve den. Det ser fantastisk ud at mikse forskellige dekorative elementer såsom som mini papirbolde og konfetti eller rustikke træskiver og papirblomster– og blade. Kombinér også med friske blomster, grønne grene og dekorative blade, der hvor det passer ind i den overordnede stil. På denne måde kan du skabe en borddækning, der emmer af rustik bohemian charme, luksus og elegance eller farverig festlighed.

Skab stemning med små æsker, popcornbægre, papirsugerør og slikposer

Ud over de rent dekorative elementer, hvis funktion udelukkende er at pynte, så er der mange andre muligheder for at gøre borddækningen super flot med fine sager, der udover at dekorere også har en praktisk funktion. Små æsker med lidt lækkert til gæsterne er et virkeligt fint touch på festbordet, enten rundt omkring på bordene eller på hver enkelt tallerken. Ligeledes med små popcornbægre eller slikposer og selvfølgelig de uundværlige papirsugerør. Alle disse små detaljer er med til at skabe et overordnet udtryk i borddækningen, og de giver gæsterne en fornemmelse af at blive forkælede og kræset om.

Dekorér og organisér med bordkortet

Bordkortet er også et eksempel på et af de elementer, der både har praktisk og dekorativ funktion. Til de helt store fester som barnedåb, konfirmation, rund fødselsdag og bryllup er bordkort uundværlige i forhold til at organisere bordene, og også til børnefødselsdagen er de et fint og sjovt touch, der giver børnene fornemmelsen af at være inviteret med til noget helt særligt. Vælg et bordkort, der matcher stilen i lokaleoppyntningen og borddækningen, og du har endnu et element, der er med til at give dit festbord en helt særlig stil og stemning.