Hvordan laver man en ballonvæg til fest?

lyserød ballon væg lav selv

For de fleste er balloner et absolut must til festen, og de er da også indbegrebet af festlighed, som ingen kan undgå at blive i godt humør af. Balloner er samtidig en helt utrolig alsidig dekoration til fest, da man kan skabe lige præcis det look og den stemning, som er helt perfekt til det festtema, som man nu har valgt. Vi ser hele tiden nye trends indenfor ballondekorationer, og som ofte er det fra USA, tendenserne kommer til os, og inspirerer os til nye højder indenfor oppytningen med balloner. Lige nu er det de smukke ballonbuer og de spektakulære ballonvægge, der trender, og hvis du også vil med på bølgen, så læs med her!

En ballonvæg er et fantastisk syn, som møder dig til alle de særlige lejligheder, som fortjener den fineste fejring. En væg kun af smukke balloner i de flotteste farvekombinationer og nuancer, hvem kan nu stå for det? Den perfekte back drop til for eksempel buffetbordet, gavebordet eller den hjemmelavede candy bar, som er et sikkert hit til barnedåben, brylluppet eller fødselsdagen. Og den mest imponerende fotobaggrund, som dine gæster vil elske at lade sig fotografere op ad. Kan du se det for dig? Hvad skal man nu med en rød løber, når man kan få en ballonvæg? Hvis du da ikke går efter begge dele.

Men hvordan laver man så en ballonvæg?

Det kan godt virke som en umulig opgave, hvis man ikke er ballondekoratør, men heldigvis er der de seneste år kommet de flotteste kits på markedet, der gør enhver i stand til selv at lave en ballonvæg til festen. Det er faktisk slet ikke svært, selvom det kræver lidt tid. Til gengæld er resultatet spektakulært, og du vil helt sikkert høste stor ros og beundring. Og så er det simpelthen også hyggeligt at pynte op til fest, især hvis man er flere, som sammen udfolder sig kreativt.

Dette skal du bruge til en ballonvæg:

 • Et finmasket net i den størrelse, som din færdige ballonvæg skal have
 • Snor (gerne gennemsigtig og gerne fiskeline eller lign.
 • Klæbepuder eller kraftigt dobbeltklæbende tape
 • En ballonpumpe – eller flere pusteglade hjælpere
 • Og selvfølgelig masser af balloner i lige præcis de farver, som passer til dit festtema

Sådan samler du ballonvæggen:

 • Start med at folde nettet ud og brede det ud på gulvet
 • Nu skal nettet forstærkes med snor i top og bund, så du ikke risikererer, at det går i stykker, når ballonernes vægt kommer på. Lad snoren løbe ud og ind gennem nettes huller, akkurat som hvis du vævede. Lav gerne et par rækker for hver ende.
 • Dit net skal nu placeres der, hvor du gerne vil have ballonvæggen. Det er oplagt at lave den op ad en væg, og der skal du have sat nettet fast i alle dets fire hjørner. Der er flere måder, hvorpå dette kan gøres. Det er ikke alle steder, du lige har lyst til at slå søm i, men måske er du heldig, at der i forvejen er søm fra billeder, der midlertidig kan tages ned, mens ballonvæggen skal pynte. Ellers kan du bruge midlertidige selvklæbende plastikkroge, som kan købes i de fleste byggemarkeder og nogle supermarkeder. Du kan oogså sætte nettet fast på en ramme lavet af træ eller en en træplade, der kan stilles op ad væggen. Begge dele kan ligeledes fås til billige penge i byggemarkeder.
 • Så er tiden kommet til at puste alle ballonerne op, og så begynder det sjove!
 • Start med at sætte de største af dine balloner fast i nettet ved at trække det bundne endestykke ind igennem et hul og ud igennem ét ved siden af. På denne måde sikrer du, at ballonerne sidder godt fast.
 • Når hele nettet er dækket af balloner, er det tid til at lave det sidste flotte finishing touch, der dækker mellemrum og skaber det perfekte look. Her skal du bruge de små klæbepuder, der sættes fast på de mindre balloner, hvorefter disse nu kan sættes på de større, der hvor det passer. På denne måde dækkes de små huller, der måtte være i din væg, og den er nu færdig og helt igennem spektakulær. Du kan være stolt af dit mesterværk og den flotte centerpiece, du har lavet til festen!

Hos Festissimo er vi vilde med balloner i alle afskygninger, og vi er glade for altid at kunne tilbyde et stort udvalg af de fineste af slagsen. Ballonbuer og ballonvægge er ingen undtagelse, og hvis du har fået lyst til at lave din egen ballonvæg til festen, kan vi anbefale vores super fine ballonvæg kit i lyserøde farver fra Gingerray, der altid laver de smukkeste sager til de fineste fester.

I denne vejledningsvideo kan du få visuel inspiration til at lave væggen:

God fornøjelse!